Individuele coaching - ACT 


Acceptance and Commitment Therapy (ACT) richt zich niet op het behandelen van klachten, maar op het veranderen van gedragsprocessen/coping mechanismes, zoals vermijding, controle, en toegewijde actie. 


Kort gezegd leert ACT je om handiger om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. Klinkt goed, toch?


ACT is onderverdeeld in drie thema’s


Hoofd

Binnen het thema Hoofd gaan we onderzoeken wat je brein allemaal aan gedachten produceert, en vooral ook: Hoe je daar wat meer afstand van kunt nemen. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe jouw hoofd in het dagelijks leven vermijdt en controleert.


Lijf 

Het thema Lijf gaat over het bewust voelen en ervaren van wat er op dit moment allemaal speelt in jouw leven. Je leert daarin stap voor stap om contact te maken met je lijf, en met de wereld om je heen.


Hart 

Binnen het thema Hart onderzoeken wat jij diep van binnen zou willen doen met je leven, en hoe je meer kunt gaan handelen vanuit zelfcompassie. Je leert dus hoe je je hart kunt laten spreken.Bij ACT gaan het er dus niet om dat we moeilijke gedachtes en gevoelens proberen weg te poetsen, om te buigen of positiever te maken. We gaan samen aan de slag om beter om te leren gaan met moeilijke gedachtes en gevoelens, om ze een plekje te geven in je leven waarbij jij zelf aan het stuur komt te staan in de reis van je leven. 


Onze coaches Sandra Aerns en Annemieke Kruithof zijn ACT master. 


© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl