Ondersteuning bij opleiding van je huishond+ (emotional supportdog)


De huishond+ is ter ondersteuning en voor het stimuleren van de (sociale) ontwikkeling. De training is met name bedoeld voor het gezin met een gezinslid met een beperking. De huishond+ kan extra taken en/of het gezinslid ondersteunen bij het uitvoeren van de vaardigheden. Het gaat hierbij niet om een officiële hulphond-training, maar met name om uw eigen hond op te leiden, afgestemd op de wensen van u en uw gezinsleden.


Dat honden een positieve impact hebben op mensen, was bij ons al bekend. Ook wordt het steeds meer door wetenschappelijk onderzoek erkend. Zo kan de fysieke nabijheid van een hond een kalmerend effect hebben, maar en hond kan ook signalerende taken aanleren waardoor het baasje kalmeert. Tevens kan het hebben en werken met je eigen hond je zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en je zelfstandigheid vergroten.

Een huishond+ traject is maatwerk; individuele begeleiding met je eigen hond. Dit kan zowel met een al aanwezige (geschikte) hond, maar is ook zeker bedoeld voor mensen die nog geen hond hebben. Een huishond+ is eigenlijk een “emotional support dog”. Tijdens het traject wordt gewerkt aan zowel praktische vaardigheden maar ook het leren “lezen” van je hond. Hierbij zullen we steeds de vertaalslag maken tussen het gedrag van de hond en de situatie waarin u of uw kind zich in bevindt. Wat wil de hond “vertellen” en wat kan op dat moment u of uw kind helpen?
In overleg is het mogelijk om in bepaalde situaties uw hond mee te nemen, waarbij de hond een tuig draagt met ons logo van Kwispelkrachtig. Hierbij kunt u denken aan afspraken met een therapeut of mee naar het schoolplein.
Naast het trainen van uw hond staat samen plezier hebben met je hond voorop! Er worden leuke oefeningen gedaan om de samenwerking te verbeteren en onderlinge band met uw hond te versterken.

Als er nog geen hond aanwezig is, kunnen wij meedenken (aanschafbegeleiding) over de raskeuze en de karaktereigenschappen van een hond die bij u past. Daarbij behoort ook het testen van honden tot onze mogelijkheden. 


U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. De tarieven vindt u hier

 
© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl