KWISPELKRACHTIG

Sandra

Even voorstellen…. Ik ben Sandra en ben op dit moment de trotse eigenaar van drie tibetaantjes. Lummel (2006),  Shaggy (2008), en sinds een paar maanden is Mikha (2015) ons team komen versterken. Vanaf kleins af aan heb ik al een klik met honden. Toen ik op mijn veertiende mijn eigen hond kreeg is dit virus alleen maar aangewakkerd en ben ik gefascineerd door de bijzondere band tussen honden en hun baas en  hun feilloze inschatting van onze emoties. Vanuit mijn werk als maatschappelijk werkster werd mij jaren geleden gevraagd of ik het niet leuk vond om als vrijwilliger af en toe een jongen met downsyndroom te bezoeken samen met een van mijn honden. Deze jongen was eenzaam, maakte moeilijk contact maar hield wel van honden. Omdat niet alle honden het ook fijn vinden om contact te hebben met iemand met een beperking vroegen ze dus aan mij of een van mijn heren dit zou aankunnen. Gezien het relaxte en open karakter van Shaggy ben ik met hem bij deze jongen langsgegaan en wat daar tussen die twee ontstond was enorm bijzonder! Ze maakten op een wijze contact met elkaar die zo bijzonder en puur was. Shaggy en deze jongen genoten enorm van dit contact en al snel wist ik ook dat ik hier meer mee moest gaan doen. Ik ben een aanvullende cursus gaan volgen en Shaggy heb ik laten “testen”  op geschiktheid en nadat dit positief was gebleken zijn wij benoemd tot een officieel AAI team ( animal assisted interventions). AAI staat in dit geval dus niet voor knuffel of bezoekhond. Shaggy en ik hebben als team inmiddels al veel mooie momenten meegemaakt samen met deelnemers aan de trainingen die wij geven. Met behulp van simpele oefeningen waarin ze moeten samenwerken met de honden, leiding moeten nemen maar de hond soms ook moeten helpen leren ze hoe ze duidelijker in hun eigen communicatie kunnen  zijn. Het bijzondere van honden is dat deze geen agenda hebben en ook niet oordelen. Dit maakt het contact puur en zorgt dat mensen veel meer openstaan om dingen te leren en te oefenen. Zo mooi om te zien hoe de band tussen hond en mens zoveel moois te weeg kan brengen!
Naast dit prachtige werk ben ik ook actief te vinden op de hondenschool KC Scheldezoom waar ik agilityles en hoopersles geef. Hier ben ik ingerold omdat Lummel een enorm werkhondje is en wij samen de agility delen als passie. Samen een parcours foutloos (en liefst nog een beetje snel) uitlopen geeft een enorme gezamenlijke kick. Vanuit mijn instructeursfunctie heb ik tevens mijn diploma kynologisch instructeur behaald via O&O.
Sinds 2016 heb ik besloten om een avontuur aan te gaan en mijn hart te gaan volgen, Ik ben mijn “eigen onderneming” gestart van waaruit ik de combinatie wil maken van het werken met mensen en honden. Op dit moment heb ik een aantal opdrachten bij een tweetal organisatie waar ik als trainer hulphonden in het eigen gezin opleidt. Daarnaast geef ik training op maat daar waar specifieke en specialistische vragen zijn vanuit eigenaren en waar geen standaard training op toegepast kan worden.
even voorstellen…. Ik ben Sandra en ben op dit moment de trotse eigenaar van drie tibetaantjes. Lummel van 10, Shaggy van 8 en sinds een paar maanden is Mikha van bijna 1 ons team komen versterken. Vanaf kleins af aan heb ik al een klik met honden. Toen ik op mijn veertiende mijn eigen hond kreeg is dit virus alleen maar aangewakkerd en ben ik gefascineerd door de bijzondere band tussen honden en hun baas en  hun feilloze inschatting van onze emoties. Vanuit mijn werk als maatschappelijk werkster werd mij jaren geleden gevraagd of ik het niet leuk vond om als vrijwilliger af en toe een jongen met downsyndroom te bezoeken samen met een van mijn honden. Deze jongen was eenzaam, maakte moeilijk contact maar hield wel van honden. Omdat niet alle honden het ook fijn vinden om contact te hebben met iemand met een beperking vroegen ze dus aan mij of een van mijn heren dit zou aankunnen. Gezien het relaxte en open karakter van Shaggy ben ik met hem bij deze jongen langsgegaan en wat daar tussen die twee ontstond was enorm bijzonder! Ze maakten op een wijze contact met elkaar die zo bijzonder en puur was. Shaggy en deze jongen genoten enorm van dit contact en al snel wist ik ook dat ik hier meer mee moest gaan doen. Ik ben een aanvullende cursus gaan volgen en Shaggy heb ik laten “testen”  op geschiktheid en nadat dit positief was gebleken zijn wij benoemd tot een officieel AAI team (animal assisted interventions). AAI staat in dit geval dus niet voor knuffel of bezoekhond. Shaggy en ik hebben als team inmiddels al veel mooie momenten  meegemaakt samen met deelnemers aan de trainingen die wij geven. Met behulp van simpele oefeningen waarin ze moeten samenwerken met de honden, leiding moeten nemen maar de hond soms ook moeten helpen leren ze hoe ze duidelijker in hun eigen communicatie kunnen  zijn. Het bijzondere van honden is dat deze geen agenda hebben en ook niet oordelen. Dit maakt het contact puur en zorgt dat mensen veel meer openstaan om dingen te leren en te oefenen. Zo mooi om te zien hoe de band tussen hond en mens zoveel moois te weeg kan brengen! Naast dit prachtige werk ben ik ook actief te vinden op de hondenschool KC Scheldezoom waar ik agilityles en hoopersles geef. Hier ben ik ingerold omdat Lummel een enorm werkhondje is en wij samen de agility delen als passie. Samen een parcours foutloos (en liefst nog een beetje snel) uitlopen geeft een enorme gezamenlijke kick. Vanuit mijn instructeursfunctie heb ik tevens mijn diploma kynologisch instructeur behaald via O&O.
KWISPELKRACHTIG