Arja


‘Is dit zo’n labra doodle?’
‘Is het er eentje waar je niet allergisch van wordt?’
‘Is het een poedel?’
‘Ik wil er ook zo eentje’


Het zijn opmerkingen die regelmatig gemaakt worden als ik met 

mijn grote poedels Teddy en Witse op pad ben. Het laat zien dat je 

met en via dieren snel en makkelijk met elkaar in verbinding komt. 

Voor mij zijn de honden geen huisdieren, maar een levensstijl. 

Ik heb ervaren dat ze belangrijk zijn voor mijn eigen gezonde leven. 

Ik zorg voor de honden en zij zorgen voor mij.


Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor dieren. 

Daarnaast was er altijd een droom om mijn werk in de 

gezondheidszorg en mijn persoonlijke leven met elkaar te verbinden. 

Deze droom krijgt nu bij Kwispelkrachtig vorm.


In de gezondheidszorg (bij ASVZ) ben ik nu ruim 30 jaar werkzaam. Na mijn opleiding tot Z-Verpleegkundige ben ik jaren werkzaam geweest als begeleidster in de intensieve zorg voor mensen met autisme en of een verstandelijke beperking.

Op basis van mijn werk- leer (masterclass coaching) en levenservaring ben ik ongeveer 20 jaar geleden gestart als coach behandeling en als casemanager bij het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise).
Ik geef begeleiders en ouders of verwanten de ondersteuning die ze nodig hebben om mensen met een beperking een mooi en zinvol leven te geven. Deze coaching geef ik inhoudelijk vorm, kijkend naar de behoefte van de mens die tegen over mij zit. Daarnaast begeleid en coach ik ook individueel mensen om belemmeringen in het dagelijks leven om te zetten in mogelijkheden om hier mee om te gaan. 


Vanuit deze visie wil ik ook de individuele trainingen/coaching op maat geven bij Kwispelkrachtig en bij de Dutch Assistance Dogs. Ik hoop honden en eigenaren op een positieve manier te begeleiden in het leerproces. Naast mijn jaren lange ervaring met honden ben ik ook kynologisch instructeur. 


Tot slot: Het mooie aan het contact tussen mens en hond, is dat het niet aan menselijk voorwaarden verbonden is. Je mag zijn wie je bent. Deze ervaring wil ik graag uitdragen aan en vormgeven met mijn klanten.
© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl