Honden


De honden die ingezet worden zijn onze eigen honden die een training hebben doorlopen, waarin ze getest zijn op diverse onderdelen, om met kinderen en jong volwassenene te mogen werken.
De honden hebben al vele malen op positieve wijze een bijdrage geleverd aan de sociale redzaamheid en zelfstandigheid van kinderen en (jong) volwassenen. Door de deelnemers is het werken met onze honden als zeer lerend en positief ervaren.

Solo

Onze vrolijke snuiter is een Australian Shepherd, geboren op 24-12-2010. Solo is een erg vriendelijke en soms een beetje ondeugende hond die graag van actie houdt. Hij woont, in ons gezin, samen met onze andere Ausie Mano. Solo houdt van aandacht en is soms ook verbaasd als hij die aandacht niet krijgt. Hij heeft een sterke wil en zal proberen om alles uit de kast te halen om dat ook voor elkaar te krijgen. Solo heeft een groot hart waardoor hij voor iedereen een plekje heeft! 

Shaggy

Onder het zwarte wollige uiterlijk met zijn grappige staartje op zijn hoofd schuilt een lieve stoere bink, Shaggy. Shaggy is een stoere tibetaanse terrier vent en is geboren op 16-02-2008 in een dorp in Noord Brabant. Shaggy houdt van trucjes doen, luieren, snoepjes zoeken en van spelen met zijn vriendin Mikha. Shaggy is een gecertificeerd (2015) AAI hond en samen met Sandra al sinds 2014 een officieel AAI team.


Mikha

Mikha (30-09-2015) is onze diva van het stel, geboren aan de noordzee, in het Engelse Spalding. Sinds 2016 is ze een vast lid van ons Kwispelteam. Mikha is een echte dame die weet wat ze wel en niet wil. Door haar opvallende uiterlijk, wit met een zwart vlek ophaar koppie laat ze vele harten smelten. Met haar indringende blik lijkt ze dwars door je heen te kunnen kijken. Ze is ondanks haar tengere postuur een hondje die stevig op haar pootjes staat, ze is erg rustig in haar benadering naar mensen en daardoor geschikt om mensen van hun angst voor honden af te helpen. 

Pip heeft haar motto geleend van die andere beroemde Pippi: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Klein van formaat, maar ze zorgt er wel voor dat je haar niet over het hoofd ziet. Kroelen en stilzitten vindt ze voor watjes maar snoepjes verstoppen, samen wandelen, gek doen of kunstjes bedenken, dat is pas leuk! Ze vindt het heerlijk als jij haar daarbij wil helpen en als ze dan ook nog beloond wordt met wat lekkers dan zijn jullie vrienden voor het leven. Pippi is een Tibetaanse Terrier, in januari 2017 geboren en de jongste aanwinst in het team. Samen met haar baas dus nog genoeg te leren maar ze spiekt af en toe bij haar 2 grote vrienden of haar kleine vriendinnetje.

Pippi

Mano

Dit is Mano, een energieke, vrolijk en nieuwsgierige Australian Shepherd, geboren op 08-09-2016. Hij is altijd te vinden voor actie en wil hierin ook graag in uitblinken! Spelen met de bal of spelletjes doen waarbij hij zijn neus kan gebruiken, vindt hij erg leuk om dat vooral samen te doen. En thuis, ligt hij het liefst met ons gezin op de bank te chillen!

© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl