Honden


De honden die ingezet worden zijn onze eigen honden die een training hebben doorlopen, waarin ze getest zijn op diverse onderdelen, om met kinderen en jong volwassenene te mogen werken.
De honden hebben al vele malen op positieve wijze een bijdrage geleverd aan de sociale redzaamheid en zelfstandigheid van kinderen en (jong) volwassenen. Door de deelnemers is het werken met onze honden als zeer lerend en positief ervaren.

Aslan

Aslan (2021) is een vrolijke en enthousiaste puber, hij vindt zichzelf erg stoer maar heeft ook een heel lief klein hartje. Hij vindt het erg leuk om te spelen, zeker samen spelen, dat vindt hij nog leuker! Hij laat dat zien door heel hard met zijn staart te kwispelen en het speeltje snel naar je terug te brengen. Ook vindt Aslan het fijn om met je te kroelen, dat doet hij vaak samen met zijn knuffel. Eigenlijk maakt het voor Aslan niet uit wat hij samen met je doet, als hij maar kan samenwerken, dat vindt hij het belangrijkste wat er is!

Aslan kijkt er al naar uit om je te ontmoeten!

Fozzie is geboren op 07-10-2021 in een klein dorpje in Duitsland. Sinds begin 2022 woont hij bij Mikha en Shaggy. Zo snel als hij Mikha haar hartje wist te veroveren, zo veroverde hij bijna ieders hart. Fozzie is een persoonlijkheid met een vrolijk karakter. Hij is open, ondernemend, ziet overal avontuur in en hij is dapper. Hij vindt contact heel belangrijk in samenwerking en maakt dat door zijn zwarte neus in je gezicht te drukken. 

Fozzie is gevoelig en attent, hij merkt de kleinste veranderingen in je stemming op. 

Hij houdt van spelen en heeft gevoel voor humor. 

Vanaf 2023 zal hij steeds meer een vaste plek krijgen in team Kwispelkrachtig als coachhond en persoonlijke spiegel van zijn vrouwtje.

Fozzie

Mikha

Mikha (30-09-2015) is onze diva van het stel, geboren aan de noordzee, in het Engelse Spalding. Sinds 2016 is ze een vast lid van ons Kwispelteam. Mikha is een echte dame die weet wat ze wel en niet wil. Door haar opvallende uiterlijk, wit met een zwart vlek ophaar koppie laat ze vele harten smelten. Met haar indringende blik lijkt ze dwars door je heen te kunnen kijken. Ze is ondanks haar tengere postuur een hondje die stevig op haar pootjes staat, ze is erg rustig in haar benadering naar mensen en daardoor geschikt om mensen van hun angst voor honden af te helpen. 

Pip heeft haar motto geleend van die andere beroemde Pippi: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Klein van formaat, maar ze zorgt er wel voor dat je haar niet over het hoofd ziet. Kroelen en stilzitten vindt ze voor watjes maar snoepjes verstoppen, samen wandelen, gek doen of kunstjes bedenken, dat is pas leuk! Ze vindt het heerlijk als jij haar daarbij wil helpen en als ze dan ook nog beloond wordt met wat lekkers dan zijn jullie vrienden voor het leven. Pippi is een Tibetaanse Terrier en in januari 2017 geboren. Ze vindt zichzelf de grote zus van Tommie 


Pippi

Tommie

Witse is een grote poedel geboren op 24 december 2020. Ze is vrolijk, ondeugend en lief. Ze vindt het leuk om samen dingen te ondernemen en krijgt graag veel aandacht en snoepjes. 

Witse is een volhouder. Als ze iets wil blijft ze heel lang proberen om iets voor elkaar te krijgen of duidelijk te maken. Dit doe zij op geheel eigen wijze door haar neus of poot tegen je aan te tikken. Zit ze naast je en ziet ze haar kans om bovenop je te gaan zitten, dan doet ze dat ook om aan te geven dat ze iets wil. Heel handig als onze coach Arja aan het beeldbellen is!

Tommie (28 december 2020) is een feestbeest! Alles en iedereen is leuk en als hij dan ook nog samen met jou brokjes kan verdienen, dan is het helemaal een topdag. Enthousiast als hij is kan hij soms letterlijk en figuurlijk uit de bocht vliegen maar hé, als je maar lol hebt, nietwaar? Geduldig afwachten, op grenzen letten en grote zussen die Pippi heten zijn soms een beetje saai vindt hij maar gelukkig maakt een lekkere kroelpartij waar hij ook erg van houdt dan alles weer goed !

Witse

© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl