Ervaringen van deelnemers


"Mijn zoon past tot nu toe in geen enkel hokje en een standaard label is er ook niet op te plakken. Er is uit onderzoek naar voren gekomen dat hij een disharmonisch IQ-profiel heeft. Hij heeft last van een erg laag zelfbeeld, heeft zijn emoties niet goed onder controle, waardoor hij heel snel erg boos wordt en hij kan heel slecht met onverwachte situaties omgaan. 

Op zoek naar een passende therapie of cursus valt niet mee, zonder het bekende hokje of label. Wat ik wel wist, is dat mijn zoon het moeilijk en vervelend vindt om lange gesprekken te voeren en dat hij een klik moet hebben. Als die er van het begin niet is… gaat hij er niet komen. Toen ik hoorde van een weerbaarheidstraining met behulp van honden, wilde ik daar meer van weten.

Ik zocht contact met Monique van Kwispelkrachtig. Na mijn verhaal paste mijn zoon wel in hun plaatje. Mijn zoon zag het ook zitten en was na zijn eerste sessie met Solo helemaal verkocht. Wat een cursus van 3 maanden zou worden, werd bijna 2 jaar. Eerst kwamen Monique en Solo, na schooltijd in de gymzaal trainen. Daarna op locatie in Dordrecht. Later heeft mijn zoon ook nog meegedaan met een groepstraining, zijn we ook een paar keer met het hele gezin geweest en daarna is hij weer doorgegaan in zijn eentje. 

Hij heeft geleerd om anders te reageren op onverwachte en moeilijke situaties, om zijn grenzen wat beter aan te geven, te herkennen wanneer de spanning steeds meer op loopt en zijn hoofd te vol wordt en hoe hij daar het beste mee om kan gaan. Ook heeft hij meer zelfvertrouwen gekregen door de succeservaringen die hij ervaarde tijdens de sessies.

Helaas heeft mijn zoon nog meer ondersteuning nodig, dus werd het tijd om afscheid te nemen. Ik zou jullie zeker aanbevelen. Geen 9 tot 5 mentaliteit, goede communicatie en je kan altijd rekenen op een luisterend oor. Mét een kwispel!” (Moeder van een deelnemer)
© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl