Emotional support dog en buddyhond
De emotioneel support dog of buddyhond is ter ondersteuning en voor het stimuleren van de (sociale) ontwikkeling. De training is met name bedoeld voor het gezin met een gezinslid met een beperking. De huishond+ kan extra taken en/of het gezinslid ondersteunen bij het uitvoeren van de vaardigheden. Het gaat hierbij niet om een officiële hulphond-training, maar met name om uw eigen hond op te leiden, afgestemd op de wensen van u en uw gezinsleden.
Dat honden een positieve impact hebben op mensen, was bij ons al bekend. Ook wordt het steeds meer door wetenschappelijk onderzoek erkend. Zo kan de fysieke nabijheid van een hond een kalmerend effect hebben, maar en hond kan ook signalerende taken aanleren waardoor het baasje kalmeert. Tevens kan het hebben en werken met je eigen hond je zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en je zelfstandigheid vergroten.
Er is verschil tussen een Emotional Support Dog en een Buddyhond. Het verschil zit vooral in de taak die de hond voor zijn of haar baasje zal gaan vervullen. In het dit schema hebben we de verschillende rollen in een stroomschema gezet om de verschillende trajecten te verduidelijken.
Met daarbij de kanttekening dat ieder traject bij ons maatwerk is – aangepast aan wat er voor de baas nodig is én wat voor de hond haalbaar is. Het welzijn van beide teamleden staat bij ons voorop.
Deze maatwerktrajecten starten altijd met een intake om over en weer kennis met elkaar te maken. Wat zijn de doelen waar de client aan wil werken, past onze werkwijze bij de client, is er al een hond want dan wordt deze altijd getest of deze ook geschikt is voor zijn of haar nieuwe taak.
Is er nog geen hond dan zoeken we met elkaar een passende hond. Veelal wordt er dan gestart met een zogenaamd pre-traject waarbij er samen een Kwispelkrachtig hond samen verkend wordt welk karakter en vaardigheden de toekomstige support- of buddyhond zou moeten hebben.
Omdat dit maatwerktrajecten zijn, kun jevoor dit traject geen vast pakket bij ons afnemen met een vast bedrag. De gemiddelde duur van een traject is 1-1,5 jaar, maar is erg persoons- en situatie afhankelijk. Het is altijd mogelijk om een offerte aan te vragen voor jouw specifieke situatie.
De kosten per sessie zijn € 85,- (incl. BTW). Mogelijk komt het traject in aanmerking voor een zorgindicatie vanuit de WMO en Jeugdwet, maar dit is afhankelijk van de gemeente waarin je woont.
Voor meer informatie over dit traject kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.
© Kwispelkrachtig - info@kwispelkrachtig.nl